Bezorging en Afhalen

Lees hier hoe jij jouw openingstijden, bezorg en afhaaltijden kunt instellen.

Onderwerp: 2. Winkel beheerLaatst bijgewerkt op 06-12-2021 om 11:22

Als je gaat werken met bezorgen en afhalen dan wil je dat jouw klanten niet de keuze krijgen om midden in de nacht hun eten af te komen halen. Om deze reden kun jij jouw openingstijden, bezorg en afhaaltijden afbakenen.

Algemene instellingen

bezorging en afhalen algemeen

Ga naar Woocommerce > Instellingen > Bezorging en Afhalen > Algemeen
Hier kun je een aantal algemene instellingen doorvoeren.

Dagen vooruit
Hier kun je aangeven of klanten vooruit mogen bestellen. Je kunt jouw klanten maximaal 14 dagen vooruit laten bestellen.

Optie zo snel mogelijk weergeven
Dit geeft klanten de keuze om bij het afrekenen aan te geven dat ze hun bestelling zo snel mogelijk bezorgd willen hebben.

Toon de zo snel mogelijk optie bij bezorgtijden
Toon de eerst mogelijke tijd achter de optie zo snel mogelijk.

Spitsuur
Hiermee kun je de drukte van jouw winkel beheren. Er zijn 4 opties waar je uit kunt kiezen. Voor de opties gemiddeld verkeer, veel verkeer en tijdelijk gesloten kun je ook een tekst instellen.

Weinig verkeer:
Standaard optie waarmee jouw winkel volgens reguliere tijden is geopend.

Gemiddeld verkeer:
Jouw winkel is nog steeds open volgens de reguliere tijden. Er wordt nu wel een melding getoond die aangeeft dat het druk is en dus een bestelling wat langer kan duren.

Veel verkeer:
Deze optie geeft aan dat het tijdelijk erg druk is en dat er om die reden even geen bestellingen worden aangenomen.

Tijdelijk gesloten:
Deze optie overschrijft alle openingstijden en sluit jouw winkel tijdelijk. Er wordt ook een melding getoond aan klanten.

Openingstijden

openingstijden

Ga naar Woocommerce > Instellingen > Bezorging en Afhalen > Openingstijden
Hier kun je jouw reguliere openingstijden instellen.

Je kunt hier voor iedere dag aangeven wat jouw openingstijden en bezorg/afhaaltijden zijn. Zoals je ziet zijn er twee openingstijden en 2 sluitingstijden. De eerste tijden zijn bedoeld voor het bezorg/afhaal gedeelte van jouw winkel. De klant krijgt tijdens het afrekenen de keuze om om datum en tijd te kiezen. De visuele tijden zijn de tijden die op de contactpagina worden getoond.

Verder kun je nog wat offsettijden instellen. Het systeem werkt altijd per 15 minuten. Met deze tijden kun je aangeven hoelang jij gemiddeld bezig bent met het bereiden van eten en het bezorgen van eten. Dit wordt vervolgens verwerkt in de tijden die de klant kan kiezen.

Voorbeeld
Het is nu 14:05, de bereiding offset staat op 30 minuten en de bezorg offset staat op 15 minuten.
Je besluit om eten te laten bezorgen. Tijdens het afrekenen selecteer je als bezorgdatum “vandaag”. Je kunt nu aangeven hoe laat jouw bestelling bezorgd moet worden. De eerstvolgende keuze die jij kan selecteren is 15:00 uur.

De berekening werkt als volgt. Het systeem telt per 15 minuten. Omdat het nu 14:05 is telt het systeem als eerste door naar 14:15. Vervolgens telt het systeem hier 30 minuten bij op. Dit is de tijd die nodig is om het eten te bereiden. Vervolgens komt er nog eens 15 minuten bij die nodig is om het eten te laten bezorgen.

Voor afhalen wordt de optie 14:45. Dit komt omdat er geen tijd nodig is voor de bezorging van het eten.

Uitzonderlijke openingstijden

uitzonderlijke tijden

Ga naar Woocommerce > Instellingen > Bezorging en Afhalen > Uitzonderlijke openingstijden
Hier kun je jouw afwijkende openingstijden instellen.

Wanneer jij weet dat je op een bepaalde datum niet open bent dan kun je in dit gedeelte inplannen dat je bent gesloten op die datum. Je kunt ook de reguliere tijden overschrijven. Bijvoorbeeld voor een feestdag.

Hoe werkt dit dan?
Klik eerst op de knop “Uitzonderlijke openingstijd toevoegen”. Vervolgens selecteer je een datum en stel je de tijden voor deze datum in. Vervolgens klik je op de knop “Uitzonderlijke openingstijden opslaan”.

Als je een tijd wilt verwijderen plaats je de muisaanwijzer op de datum. Er verschijnt nu een knop om de tijd te verwijderen. Sla na het verwijderen de instellingen weer op.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op