Nieuws

Afhalen en bezorgen in 2021; Even spontaan binnenlopen is er niet meer bij.

Online eten bestellen voor afhalen en bezorgen is mede door COVID-19 enorm populair geworden. Maar al ook vóór de corona crisis haalden gasten graag de restaurant ervaring in huis. Voor de lekkere maaltijd, voor het gemak, maar tegenwoordig ook om de horecabranche te steunen. Online bestellen is (ook) in de horecabranche een snelgroeiend marktsegment.

Voor horecaondernemers is digitale aanwezigheid de nieuwe norm en online zichtbaarheid de sleutel voor succes. De tijd van de zoete inval is voorbij en iedereen staat voor dezelfde uitdaging in deze digitale revolutie.

Oke, maar hoe speel je in op alle verschuivingen en veranderingen die de komende tijd zullen plaatsvinden?

Afhalen en bezorgen zal, zelfs na deze bijzondere situatie, voor een belangrijke en extra omzetstroom zorgen. Ook als de horeca de deuren weer opent. Echter zullen gasten hogere verwachtingen krijgen en eisen stellen wanneer het over online food services gaat. Gemakkelijke bestelopties, snelle bezorgtijden, goede kwaliteit van het eten, een ruim aanbod, extraatjes en ga zo maar door. Tussenoplossingen waren prima en acceptabel om de eerste periode van de lock-down door te komen. Maar dat zal later niet meer genoeg zijn.

Een toekomst met afhalen en bezorgen?

Dan is het tijd om te investeren in de juiste tools, online mogelijkheden en digitale oplossingen. Maar waar trends zijn, zijn kansen voor andere partijen om geld te verdienen. Initiatieven op het gebied van bezorgdiensten en online bestelsystemen op commissiebasis schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar jouw diensten zijn jouw verdiensten, toch?

Juist! Daarom is het belangrijk dat gasten de kans hebben om bij jou en via je eigen bestelwebsite te kunnen bestellen. Alle voordelen van een eigen online bestelsysteem op een rijtje:

• Voorkom hoge kosten aan tussenpartijen
• Schakel snel en ben flexibel met een eigen systeem
• Bouw een kring op van trouwe gasten
• Zorgt voor een sterke, lokale online vindbaarheid
• Loop voor op jouw concurrentie
• Ga aan de slag met eigen acties en coupons
• Stuur gasten via marketinguitingen meteen door naar jouw bestelsite
afhalen-en-bezorgen

Kom maar op met dat bestelsysteem..

Genoeg redenen om zelf aan de slag te gaan met online bestellen dus. Echter is het opzetten van een online bestelsite niet altijd even gemakkelijk.

Om deze reden is het Wappfood bestelsysteem in het leven geroepen. Ontwikkeld door Wappstars, een online marketing bureau dat zich al bijna 10 jaar inzet voor de horecabranche. Door voorliefde, ervaring en kennis van de horeca en hospitality is er de gedrevenheid om speciaal voor deze branche digitale oplossingen te ontwikkelen. Onze horeca marketeers hebben zin om jou te helpen bij online uitdagingen op het gebied van online bestellen voor afhalen en bezorgen in de horeca.